AVE JAJA

DNI SPECJALNEJ TROSKI NAD JAJAMI I KIEŁBASĄ
to kabaretowo-kulinarna rewia dla posiadaczy poczucia humoru oraz tych, którzy pragną, by zakiełkowało w nich tej wiosny.  
 
11 i 12 kwietnia w lirycznym barze „Ave Pegaz” czeka na nich wiosenna zabawa przy wiosennym stole! 
🎤 Artyści kabaretu „Czwarta Rano” w „jajecznej” anegdocie i piosence. 
🥚 Szef kuchni Adam Drężek celebruje swój bufet, bogaty w jaja, polskie kiełbasy i niezawodne śledzie. 
🥃 Bar kusi panie autorskim ajerkoniakiem, a panów pegazową wódką „Julian Tuwim”. 
💚 Radosne Panie, które założą coś w wiosennej zieleni – wystarczy szalik lub apaszka – zostaną podjęte ajerkoniakiem na powitanie!
Goście mogą sięgnąć po stałe pozycje z karty i baru lub podążyć za kwietniowym słońcem i wybrać promienną okazję:
📃 JAJCARSKI CERTYFIKAT za 95 zł, którego posiadacz JE ILE CHCE.
 
W bufecie zapachną: jaja faszerowane pieczarkami, jaja faszerowane musem z szynki, jaja faszerowane musem z ryb wędzonych, jaja w sosie tatarskim, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pasta jajeczna z wędzonymi rybami i cebulą, śledź pod szubą, śledź w oleju, śledź w śmietanie, kiełbasa biała z gorącego rosołu, kiełbasa wiejska, kiełbasa suszona i wędzona, kindziuk, kabanosy, kiszonki Szefa, ogórki kiszone, sałatka szwedzka, chleb wiejski, smalec ze skwarkami.
 
Uwaga! „Jajcarski certyfikat” to dobry wybór, nie obowiązek. 
Wstęp do „Pegaza” jak zwykle wolny od 16.00 do 2.00. 
Jajcarski bufet działa od 20.00. do 23.00.
Kabaret startuje o 21.00.
Zapraszamy! Wiosna będzie nasza! 
 
Zachęcamy do rezerwacji